Разговор с Дарина Герганова – логопед и психолог

Здравейте!
Може ли да ни се представите?

-Здравейте! Aз съм Дарина Герганова по професия съм логопед и психолог. Родният ми град е Враца, но живея и работя вече 11 години, като практикуващ логопед в Ловеч.

В ежедневието си помагам на деца и възрастни с комуникативни нарушения. Ежедневно се срещам с деца с различни проблеми. Работя основно с деца с езиково и говорни проблеми, деца с разстройства от аутистичния спектър, с детска церебрална парализа, деца със синдром на Даун, деца с дислексия, дисграфия, деца с проблеми в адаптацията – ясла, детска градина, училище; страхове; стрес; ниска самооценка и липса на самоуважение; емоционални, поведенчески и обучителни разстройства, деца със заекване и запъване. Работата ми с децата е призвание, отговорност и отдаденост.

Моята цел е да отговоря на потребностите на всяко едно дете с проблеми и да разгърна максимално неговия потенциал.

Защо избрахте да работите с нашите материали за сензорни игри?

-Избрах вашите материали, защото на първо място са качествени, харесвани от децата и от мен самата, като специалист .

Сензорните игри са занимания, които стимулират сетивата на децата. Игри, които стимулират и предизвикват нови усещания чрез допир, слух, вкус, зрение, аромат, баланс. Доказано е, че учим значително по-добре, когато използваме сетивата си.

Осигуряването на сензорни занимания на децата е основополагащо за развитието на мозъка при децата – помага им да изградят и затвърдят мозъчни връзки, които да послужат за основа за надграждане на знания в следващите години.

Игрите със сензорни кутии развиват познавателните способности -внимание, памет, творческо мислене, развиване на нови умения и подобряване на съществуващи такива. Развиват личностни качества, развитие на фините двигателни умения, развитие на пространствено мислене.

Кой е любимият ви сензорен капак?

-Сензорният капак “Дъга” ми е един от любимите.

Друг предпочитан и любим образователен сензорен капак е “Аквариум с рибки и числа”, чрез него децата развиват своята фина моторика, говор, учат се да разпознават и назовават числата сметни операции и други .

Предпочитана тема от децата в моята логопедична група е “Пожарникари”

С тази сензора игра децата развиват фината моторика (фините двигателни умения включват използването на по -малките мускули на ръцете, обикновено при дейности като пренасяне на бобчета или цветни помпони с пинсета, използване на лъжица за пресипване на ориз, леща и др.,обогатяват речниковия си запас, координацията око-ръка, концентрация, както могат да научат и интересни факти за професията Пожарникар.

Препоръчвам сензорните маси от “Сензорни игри на маса SensTPlay”, както и техните различни, разнообразни и обичани от децата сензорни капаци, благодарение на които децата имат възможността да мечтаят, да учат, да играят и да се забавляват. Повечето от тях са подходящи за деца от 6 месечна възраст. За мен е удоволствие да работя с вашите продукти.

Цялата публикация може да намерите тук :

https://www.senstplay.com/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80-%d1%81-%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%b4-%d0%b8/